Publikacije

Priručnik za novinare i novinarke: Kako izveštavati o mentalnom zdravlju

Vodič za novinare i novinarke je niz smernica koje mogu pomoći da preko medija utičemo na zajednicu da postane bolje mesto za život osobama sa psihosocijalnim problemima. On takođe može da posluži i kao niz preporuka koje se tiču toga o čemu je osobama sa psihološkim problemima važno da se piše u medijima kada je tema mentalnog zdravlja u pitanju, koje informacije smatraju korisnim za sebe i svoje najbliže okruženje i kako im mediji mogu pomoći da dobiju bolju podršku kako u zajednici, tako i u brizi o njihovom blagostanju na sistemskom nivou. 
 
Prirčnik je nastao uz podršku Švedske u okviru programa Beogradske otvorene škole: “Mladi i mediji za demokratski razvoj”.

Mreža psihologa za bolje medijsko izveštavanje o mentalnom zdravlju

Kako bi se ostvarili uslovi za unapređenje medijskog izveštavanja na ovu temu kreirali smo mrežu stručnjaka iz oblasti mentalnog zdravlja, koji su na raspolaganju za izjave svim medijskim profesionalcima koji obrađuju spomenutu temu. 

Ovaj projekat podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole: „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Dokument o potrebama otvaranja besplatnog Psihološkog savetovališta Grada Novog Sada

Dokument je nastao u okviru projekta koji se realizovao kroz program „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).